Екстремно бивакуване
ТИП НА ОБУЧЕНИЕТО:
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: Двудневен практически курс в природна среда
ДАТИ: 21.06.2025
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: инструктор, нужната за провеждането на курса екипировка
от 270 лв.

Ако се наложи да пренощуваме на открито, без бивачна екипировка, ще имаме нужда от солидни познания и умения. Времето и усилията за изграждане на бивак могат да бъдат намалени драстично от способноста за импровизация и адаптиране на  реалността към реалния модел. Ако на останалите курсове по оцеляване сте се питали как можете да изпитате натрупаните познания – този курс е отговора.

Курсът се провежда в планински условия, в изцяло реална среда, с минимално количество екипировка. Условията са доближени максимално до истинска ситуация на оцеляване. Препоръчваме преди да запишете този курс, да сте преминали някой от курсовете от "Базово оцеляване", както и теоретичния курс „Навигация в непозната среда“.

Основни теми в курса:
- анализ на терена и теренните форми
- специфични условия съществуващи на терена
- основни опции за основа на импровизиран подслон
- налични материали за подслон
- ефективно използване на наличната екипировка
- комбиниране на естествени материали и екипировка
- адаптиране на принципната структура на подслона към условията на терен
- човешкото тяло извън комфорта
- мениджмънт на енергията при оцеляване


Всеки курс с бивакуване се провежда в условията на „фиксиран температурен дискомфорт“. Това означава, че в зависимост от прогнозата за времето, за всяка конкретна дата на курса се подбира съответната екипировка, която да гарантира еднакъв в температурно отношение дискомфорт на участниците.

ЗАПЛАЩАНЕ: само по банков път, на банкова сметка: IBAN - BG31 CECB 9790 10G3 7342 00; BIC – CECBBGSF при „Централна кооперативна банка

След резервация ще получите потвърждение за запазеното ви място. С Общите условия за провеждане на курсовете по оцеляване може да се запознаете в меню "Общи условия" на сайта. След потвърждението, до 5 работни дни, но не по-късно от датата, предшестваща началото на курса заплатете сумата по банков път. Непосредствено преди курса ще се свържем с вас за детайли относно мястото и часа на провеждане.

Форма за резервация

* Задължителни полета