Навигация с карта и компас
ТИП НА ОБУЧЕНИЕТО:
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: теоретичен присъствен курс
с продължителност 3 астрономически часа
ДАТИ: 11.05.2024
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: обучаващо лице, материали за провеждане на курса
от 90 лв.

Едно от най-важните умения за всеки, докоснал се по един или друг начин до природата е способността да се ориентира. За тези, които навлизат в оцеляването, това умение е задължително. В каквато и ситуация да сте попаднали – изгубени в планините, след природен катаклизъм, военен конфликт или размирици, способността да се придвижваме с карта и компас е от възлово значение.

Курсът ще се води от доцент Борислав Александров - дългогодишен преподавател в УАСГ, първият български геодезист работил в Антарктика, професионален планински водач и планински спасител, експерт по оцеляване от екипа на „Дивландия“.

Основни акценти в курса:
- какво е топографска карта и план

- елементи на топографската карта

- работа с топографски карти
- принцип на функциониране на компаса
- видове компаси
- навигация с карта и компасЗАПЛАЩАНЕ: само по банков път, на банкова сметка: IBAN - BG31 CECB 9790 10G3 7342 00; BIC – CECBBGSF при „Централна кооперативна банка

След резервация ще получите потвърждение за запазеното ви място. С Общите условия за провеждане на курсовете по оцеляване може да се запознаете в меню "Общи условия" на сайта. След потвърждението, до 5 работни дни, но не по-късно от датата, предшестваща началото на курса заплатете сумата по банков път. Непосредствено преди курса ще се свържем с вас за детайли относно мястото и часа на провеждане.

Форма за резервация

* Задължителни полета