Огън
ТИП НА ОБУЧЕНИЕТО: Еднодневен практически курс в природна среда
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
ДАТИ: в момента няма насрочени дати за този курс
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: инструктор, нужната за провеждането на курса екипировка
от 120 лв.

Огънят е най-голямата победа в оцеляването на човека. Овладяването на огъня отприщва поредица открития и променя драстично неговия живот. Ако попаднем в една реална ситуация на оцеляване, най-вероятно ще изгубим благата на цивилизацията. Тогава можем да се обърнем отново към своя стар приятел – огъня. Ето защо умението да палим и използваме огън в дивата природа е толкова важно.

Курсът се провежда на подбрано от екипа ни, безопасно за палене на огън в природата място, където има всички налични условия и материали за симулиране на реална ситуация. Ще се запознаем с всички фази – от получаването на малък въглен и пламък, до ефективно поддържане на огъня през цялата нощ в екстремни ситуации.

Основни теми в курса:
- безопасност, подготовка и трите основни компонента на огъня
- методи за палене на огън в дивата природа
- палене на огън с магнезиев флинт
- алтернативни начини за палене на огън
- палене на огън при изцяло мокра среда
- контролиране и поддържане на огъня
- видове огън, подходящи в ситуация на оцеляване
- безопасност и опазване на природата от пожар

ЗАПЛАЩАНЕ: само по банков път, на банкова сметка: IBAN - BG31 CECB 9790 10G3 7342 00; BIC – CECBBGSF при „Централна кооперативна банка

След резервация ще получите потвърждение за запазеното ви място. С Общите условия за провеждане на курсовете по оцеляване може да се запознаете в меню "Общи условия" на сайта. След потвърждението, до 5 работни дни, но не по-късно от датата, предшестваща началото на курса заплатете сумата по банков път. Непосредствено преди курса ще се свържем с вас за детайли относно мястото и часа на провеждане.

Форма за резервация

* Задължителни полета