Оцеляване при обществен срив
ТИП НА ОБУЧЕНИЕТО: Четиридневен практически курс в природна среда
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
ДАТИ: 31.10.2024
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: инструктор, нужната за провеждането на курса екипировка
от 360 лв.

Какво ще стане, ако в даден момент загубим голяма част от удобствата на цивилизацията? Преминавайки през земетресения, пожари или други природни бедствия можем да се окажем с доста оскъдни ресурси. Размирици и метежи може да ни принудят да напуснем мястото, на което живеем... Можем ли да оцелеем, оказали се на непознато място с група случайни хора? Ще съумеем ли да впрегнем натрупаните с хилядолетия познания и умения на нашите деди?

"Оцеляване при обществен срив" е уникалнен курс по в който научавате и усвоявате редица познания и умения за краткотрайно и по- продължително пребиваване в негостоприемна природна среда с ограничени ресурси и тест за вашата дисциплина и организираност.

След няколкочасов преход достигаме див район с ограничени ресурси и без чиста питейна вода. Разполагаме единствено с ограничено количество храна, която не може да бъде консумирана в сурово състояние. Трябва да организираме лагер, в който ще живеем 72 часа. Групата не само трябва да осигури минималните условия за оцеляване, но и да се опита да възстанови част от изгубените удобства на изгубената цивилизация, използвайки своята изобретателност и идеи!

Основни теми в курса:
- събиране на информация за района, в който сме попаднали
- подбор на място за лагер за продължително пребиваване
- покриване на основните нужди за оцеляване
- определяне на приоритети и режим на дейностите в лагера
- лични и групови задължения
- основни видове възли приложими в ситуацията


Всеки курс с бивакуване се провежда в условията на ."фиксиран дискомфорт“. Това означава, че в зависимост от прогнозата за времето, за всяка конкретна дата на курса се подбира съответната екипировка, която да гарантира еднакъв дискомфорт на участниците.

ЗАПЛАЩАНЕ: само по банков път, на банкова сметка: IBAN - BG31 CECB 9790 10G3 7342 00; BIC – CECBBGSF при „Централна кооперативна банка

След резервация ще получите потвърждение за запазеното ви място. С Общите условия за провеждане на курсовете по оцеляване може да се запознаете в меню "Общи условия" на сайта. След потвърждението, до 5 работни дни, но не по-късно от датата, предшестваща началото на курса заплатете сумата по банков път. Непосредствено преди курса ще се свържем с вас за детайли относно мястото и часа на провеждане.

Форма за резервация

* Задължителни полета